Argentin tangó Szőllősi Andrással és Kiss Gy. Zsófiával

Táncoktatás
Kiss-Gy-Zsófia-Szőllősi-András-tangó
  2023-02-17 18:00

  Rathauskeller  |  Budakeszi, Magyarország

 A kurzusokat a járványügyi rendszabályok  maximális figyelembevételével tartjuk!

 

Ezen az oldalon Szőllősi András és Kiss Gy. Zsófia által vezetett argentin tangó kurzusokról kaphat információt.

 

SZŐLLŐSI ANDRÁS és KISS GY. ZSÓFIA ARGENTIN TANGÓ KURZUSAI:

 

PÉNTEKENKÉNT 18:00-19:00

KEZDŐ ARGENTIN TANGÓ
 
 

PÉNTEKENKÉNT 19:00-20:00

ARGENTIN TANGÓ (középhaladó)
 

PÉNTEKENKÉNT 20:15-21:30

ARGENTIN TANGÓ (haladó)
(A csoport 2015. szeptemberében kezdett.)
 

#argentintango #szollosiandras #milonga

 

Alig több mint egy évszázada alakult ki Buenos Aires és Montevideo utcáin ez a legendás városi néptánc. Ahogyan e két város lakóival vegyültek az ide érkező bevándorlók és átutazók, úgy találkozott zenéjük és táncaik is: a városban élő feketék karneváli hangulatú candombéja és a környék könnyed milongája találkozott a világ divatjaival mint például a habanerával, polkával, mazurkával, foxtrottal, keringővel. Ezen találkozásokban gyökeredzett a tangó zenéje és tánca. A poros külvárosokból indulva körbejárta a földet, míg otthon meghódította a szórakozóhelyeket és megnyílt előtte az előkelő szalonok zárt világa is. Ezek a színterek, emberek és a történelem mind nyomot hagytak a tangóban. Egy vulgáris, pajzán, fülledt táncból elegánsan visszafogott, mégis izgalmas argentin tangó vált. Egyre több szerző és zenekar újabb és újabb hangulatú zenéje követte ezt a sokszínű táncot. A kezdetektől a tangó aranykoráig – azaz a XX. század legelejétől az 1930-as 40-es évekig - született slágerekre máig is táncolnak a tangó hazájában.

Ebben az improvizatív táncban háromféle zenéhez idomulva más-más módon válogatja össze a férfi a lépéseket. Így különül el a tangó három tánca: a kezdeteket idéző, egyszerűbb ám gyorsabb tempójú vidám milonga, a suhanó-forgó vals és a hangulatában rapszodikusabb tangó.

Buenos Aires és Montevideo vidékének tánca mára rendkívül elterjedt: a világ szinte minden nagyvárosában elmehetünk milongába – így hívják a tangó táncházakat is. A milongában három-négy számból álló zenei blokkokban: milonga-, vals- és tangótandákban táncolnak a párok. Világszerte hasonló tangóetikett létezik, mely különös atmoszférát kölcsönöz a tánceseményeknek.

A tangó generációk óta érlelődik, változik, fejlődik - divatokat teremt és reagál más divatokra. Olyan, mint egy világnyelv: távoli országokban élők közös tánca, testbeszéde. Szép társasjáték, élő figyelem, mindenki megtalálhatja benne saját magát, az egymásra figyelésben a táncot, és a táncban a játékot.

 

Telefon:
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím
Rathauskeller, 177, Fő utca, Szilvamag, Budakeszi, Budakeszi járás, Pest vármegye, Közép-Magyarország
2092, Magyarország

 

Térkép


 

Dátumok:


  • -tól 2024-01-05 18:00 -ig 2024-06-14 21:30
    Péntek