Lássuk a Rathauskeller 2017. őszi kínálatát!

2017. őszi tánckurzusok

E sokszínű ajánlaton belül ezen az oldalon

Szőllősi András és Kiss Gy. Zsófia által vezetett argentin tangó kurzusokról kaphat információt.

 

  SZŐLLŐSI ANDRÁS és KISS GY. ZSÓFIA ARGENTIN TANGÓ KURZUSAI:

 

PÉNTEKENKÉNT 19:00-20:15

ARGENTIN TANGÓ (haladó)
(A kurzus 2015. szeptemberében kezdődött.)
 

PÉNTEKENKÉNT 20:15-21:30

ARGENTIN TANGÓ (kezdő)
(A kurzus 2017. szeptember 8-án kezdődött)
 
 
#argentintango #szollosiandras #milonga

 

 

Alig több mint egy évszázada alakult ki Buenos Aires és Montevideo utcáin ez a legendás városi néptánc. Ahogyan e két város lakóival vegyültek az ide érkező bevándorlók és átutazók, úgy találkozott zenéjük és táncaik is: a városban élő feketék karneváli hangulatú candombéja és a környék könnyed milongája találkozott a világ divatjaival mint például a habanerával, polkával, mazurkával, foxtrottal, keringővel. Ezen találkozásokban gyökeredzett a tangó zenéje és tánca. A poros külvárosokból indulva körbejárta a földet, míg otthon meghódította a szórakozóhelyeket és megnyílt előtte az előkelő szalonok zárt világa is. Ezek a színterek, emberek és a történelem mind nyomot hagytak a tangóban. Egy vulgáris, pajzán, fülledt táncból elegánsan visszafogott, mégis izgalmas argentin tangó vált. Egyre több szerző és zenekar újabb és újabb hangulatú zenéje követte ezt a sokszínű táncot. A kezdetektől a tangó aranykoráig – azaz a XX. század legelejétől az 1930-as 40-es évekig - született slágerekre máig is táncolnak a tangó hazájában.

Ebben az improvizatív táncban háromféle zenéhez idomulva más-más módon válogatja össze a férfi a lépéseket. Így különül el a tangó három tánca: a kezdeteket idéző, egyszerűbb ám gyorsabb tempójú vidám milonga, a suhanó-forgó vals és a hangulatában rapszodikusabb tangó.

Buenos Aires és Montevideo vidékének tánca mára rendkívül elterjedt: a világ szinte minden nagyvárosában elmehetünk milongába – így hívják a tangó táncházakat is. A milongában három-négy számból álló zenei blokkokban: milonga-, vals- és tangótandákban táncolnak a párok. Világszerte hasonló tangóetikett létezik, mely különös atmoszférát kölcsönöz a tánceseményeknek.

A tangó generációk óta érlelődik, változik, fejlődik - divatokat teremt és reagál más divatokra. Olyan, mint egy világnyelv: távoli országokban élők közös tánca, testbeszéde. Szép társasjáték, élő figyelem, mindenki megtalálhatja benne saját magát, az egymásra figyelésben a táncot, és a táncban a játékot.

Programjaink naptára:

<< Február 2018 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  911
1213141516
1920212223
262728    

Következő eseményeink:

Keresés a honlapon:

Rathauskeller megzenésítve

Programjaink támogatója:

Toyota Mayer

Koncertjeink a YouTube-on

Rathauskeller logo:

Logo

Ki olvas minket

Oldalainkat 22895 vendég és 0 tag böngészi

?>